Καλημέρα σας ,ήθελα να ρωτήσω στην πρώτη διάλεξη στο παράδειγμα με τον 2 πίνακα που δεν είναι κλιμακωτός εάν εναλλάξω τις γραμμές 2 με 3 ώστε η δεύτερη γραμμή να έχει στη 2 στήλη οδηγό και η 3 στην 3 στήλη ,δεν μπορώ να πω ότι τελικά είναι κλιμακωτός ;
Γεια σου Χρυσούλα,
Δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει σωστά σε ποιο παράδειγμα αναφέρεσαι, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο 3x3 σύστημα από τα παραδείγματα που υπάρχουν στην 3η διαφάνεια της πρώτης διάλεξης. Αν απλά εναλλάξεις τις γραμμές 2 και 3, τότε δεν έχεις οδηγούς στις στήλες 2 και 3 ακόμα, καθώς θα πρέπει να μηδενίσεις πρώτα τον συντελεστή του
, οπότε ο πίνακάς σου δεν είναι σε κλιμακωτή μορφή.
Δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει σωστά σε ποιο παράδειγμα αναφέρεσαι, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο 3x3 σύστημα από τα παραδείγματα που υπάρχουν στην 3η διαφάνεια της πρώτης διάλεξης. Αν απλά εναλλάξεις τις γραμμές 2 και 3, τότε δεν έχεις οδηγούς στις στήλες 2 και 3 ακόμα, καθώς θα πρέπει να μηδενίσεις πρώτα τον συντελεστή του
, οπότε ο πίνακάς σου δεν είναι σε κλιμακωτή μορφή.Ναι, συγγνώμη δεν ήμουν πολύ σαφής εννοούσα στην διαφάνεια που γράφει η βασική ιδέα στο 2 παράδειγμα που έχει ένα 4χ5 πίνακα που λέει ότι δεν είναι κλιμακωτός και η 4 γραμμή είναι η μηδενική.
Ωραία ,σας ευχαριστώ.