Άσκηση 4.1 / φυλλάδιο 4

Άσκηση 4.1 / φυλλάδιο 4

by ΣΩΤΗΡΙΑ - ΙΟΥΛΙΑ ΓΡΙΒΑ -
Number of replies: 4

Στο ερώτημα α)  εγώ  βγάζω ότι το δεξί μέρος αντιστοιχεί σε πράξεις γραμμών ri |--> λ* ri  + κ/λ *rj 

που κάνω λάθος έτσι ώστε να ισούται με το αριστερό ; 

In reply to ΣΩΤΗΡΙΑ - ΙΟΥΛΙΑ ΓΡΙΒΑ

Απάντηση: Άσκηση 4.1 / φυλλάδιο 4

by ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ -
Γεια σου Σωτηρία,
Έχουμε δύο στάδια: Στο πρώτο, η i γραμμή γίνεται r_i' = r_i + (\kappa/\lambda)\cdot r_j. Στο δεύτερο στάδιο γίνεται r_i'' = \lambda\cdot r_i' = \lambda (r_i + (\kappa/\lambda)\cdot r_j) = \lambda r_i + \kappa r_j.
Το λάθος σου είναι ότι στο δεύτερο στάδιο δεν πολλαπλασιάζεις την μετασχηματισμένη γραμμή που έχεις με το λ, αλλά την αρχική.
In reply to ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

by ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΗΣ -
Αυτήν η ανάλυση στην λύση γιατί δεν υπάρχει με το ri'' & ri' γιατί και εγώ μπερδεύτικα με το ίδιο πράγμα και κάτι άλλο το Di(λ) = Di(1/λ)**(-1) δεν ισχύει αυτό;;;; όπως και το Ei,j((-k)**(-1)) = Ei,j(k)
In reply to ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΗΣ

by ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ -
Γεια σου Δημήτρη,
Στις λύσεις δίνουμε μια λύση που συνήθως δεν είναι η μοναδική. Από την ερώτηση της συναδέλφου κατάλαβα ότι θα βοηθούσε στην απάντηση της απορίας της αυτή η προσέγγιση και χαίρομαι που σε βοήθησε και εσένα!
Όσον αφορά την ερώτησή σου, ναι, D_i(1/\lambda)^{-1} = D_i(\lambda) και E_{i,j}(-\kappa)^{-1} = E_{i,j}(\kappa).
In reply to ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

by ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΗΣ -
Όχι εντάξει δεν είπα κάτι απλά δεν μου έβγαινε και εμένα και δεν μπορούσα να το καταλάβω! Το αριστερό μέλος βγαίνει με αυτόν τον τρόπο ή απλά αυτό το εφαρμόσαμε λόγο του ότι είχαμε παρονομαστή το λ και θέλαμε να το διώξουμε ? Ρωτάω για να καταλάβω το σκεπτικό σας! Ευχαριστώ πολύ πάντως για τον χρόνο σας!!!